Brnabić: Nije Vučić tražio izbore VIDEO

Opozicija je tražila raspisivanje izbora, zajedničkih, do kraja godine i mi želimo da izađemo u susret opoziciji, rekla je Ana Brnabić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dakle, dodala je premijerka, nije predsednik Vučić ograničio mandat vlade, opozicija je ta koja ih je tražila i pretila blokadama.

Ona je, na otvaranju prvog industrijsko-biološko postrojenje za preradu otpadnih voda iz Dunava, objasnila i da su netačne informacije koje su pojedini mediji pustili u javnost sa sednice Vlade Srbije, da je ona tražila da se izbori u Srbiji raspišu 17. decembra.

"Informacija koju ste dobili od ljudi koji su bili prisutni na sednici vlade nije tačna. Nisam davala nikave datume. Što se mene tiče, ja verujem i nadam se da će biti u decembru. Mi smo uvek spremni za izbore, ja sam govorila da mislim da je bolje da se održe pre, a ne kasnije i konačno, i pre dva meseca sam rekla da je moja ostavka na stolu i da opozicija, ukoliko želi izbore, krene u razgovore oko tehničkih detalja", rekla je Ana Brnabić novinarima.

Spremaju se izbori, gradonačelnici Kragujevca i Pirota podneli ostavke

Ona je dodala da je sve u skladu sa onim o čemu su pričali ranije, ali i u skladu sa zahtevom opozicije iz septembra.

Na pitanje novinara šta će se desiti s budžetom, odnosno da li će biti usvojen pre raspuštanja Skupštine Srbije, Brnabićeva je rekla da će ceo posao biti obavljen na vreme, kao i do sada.

"Mi smo odgovorna vlast. Budžet je spreman, očekujem da će biti početkom oktobra u skupštini i idemo sa usvajanjem budžeta. To usvajanje budžeta će omogućiti dodatno povećanje penzija, dodatno povećanje plata u javnom sektoru i povećanje minimalca koje će prvi put u Srbiji ići na više od 400 evra", rekla je Ana Brnabić.

Dodaje je da će sve ono što je Vlada obećala, i ispuniti.

"Nastavlja se teror nad Srbima"

Upitana o jutrošnjim akcijama specijalne jedinice tzv. kosovske policije na severu KiM, Ana Brnabić je rekla da se nastavlja teror Aljbina Kurtija na KiM, "što je potpuno očekivano i u skladu s onim što smo pričali i što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pričao mesecima. Jedini cilj je želja da se proteraju svi Srbi sa KiM".

"Pratimo situaciju, razgovaramo sa svima. Vučić ima sastanke na tu temu. Čujem se i s Petrom Petkovićem", dodala je Ana Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu