Moskva "uperila prstom": SAD i Engleska umešane...

Teroristički akt na gasovodima "Severni tok" su na ovaj ili onaj način organizovale Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/Danish Defence Command / HANDOUT
EPA-EFE/Danish Defence Command / HANDOUT

Ovo je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

Američki novinar Simor Herš, dobitnik Pulicerove nagrade, koji se bavio istragom o diverzijama na gasovodima, objavio je juče, na godišnjicu terorističkog akta, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika, da je Bajdenova administracija donela odluku o diverzijama strahujući da će izgubiti uticaj na Nemačku i zapadnu Evropu zbog isporuka jeftinog gasa iz Rusije.

Herš je takođe naveo i da nikakve važne informacije o misiji u SAD nisu unošene u kompjuter, te da su američke vlasti sakrile tragove učešća Amerikanaca u terorističkom napadu na gasovode.

"Ovde nije važno ko je šta unosio u kompjuter, već je bitno što su, de-fakto, ovaj teroristički akt protiv kritični važne energetske infrastrukture, koja, između ostalog, pripada i međunarodnoj zajedničkoj kompaniji, na ovaj ili onaj način, organizovale SAD i Velika Britanija. One su na ovaj ili onaj način umešane u ovaj teroristički akt", istakao je portparol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu