Doneli su odluku: Oni su na "udaru"

Rusija je proširila sankcioni spisak protiv Velike Britanije, na listu je uvršteno još 23 vojnih lica, naučnika i novinara.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

To je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, ulaz u Rusiju zabranjen je načelniku štaba odbrane britanske vojske Entoniju Radakinu koji sprovodi obuku ukrajinskih vojnika.

Ista mera preduzeta je i protiv predsednika Ujedinjenog obaveštajnog komiteta pri britanskoj vladi Madlen Alesandri koja je uključena u formulisanje strategije Londona u Ukrajini, kao i protiv predsednika borda direktora britanske odrambene kompanije "BAE sistems" Kreside Hog.

Moskva uvodi personalna ograničenja i protiv zaposlenih u britanskim politikološkim centrima koji se bave prikupljanjem i analizom informacija u cilju borbe protiv Rusije, a to su Kraljevski institut za istraživanja u sferu odbrane, "Fond Henri Džekson"i analitički centar "Sivitas".

"Pokušaji britanske strane da pojačaju sankcioni pritisak na Rusiju neizbežno će naići na odlučan otpor naše zemlje. Rusija će nastaviti da proširuje sankcioni spisak kao odgovor na aktivnosti Londona", ističe se u saopštenju Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu