Petković: "Svečlja, prestani sa lažima"

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je ministru unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalju Svečlji da prestane da laže.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

"Kurtijev ekstremista Dželjalj Svečlja nastavio je danas sa gnusnim lažima sa kojima ne prestaje od trenutka tragičnih događaja u Banjskoj a sve sa namerom da Beograd optuži za navodnu umešanost u ta dešavanja koja je svojom antisrpskom politikom proizveo Aljbin Kurti", naveo je Petković.

Petković navodi da je laž da je papir koji je Svečlja danas objavio nekakav dokaz o umešanosti Vojske Srbije u događaje iz Banjske.

"To nije papir ni o kakvoj primopredaji oružanog sredstva, kako to obamnjuje Svečlja, već je reč o običnom tehničkom listu koji ide uz svako oružano sredstvo i koji se zvanično zove 'lista pakovanja'. Ona isključivo sadrži nomenklaturni broj i vrstu sredstva i nije nikakav revers o zaduženju sredstva", navodi Petković.

Petković ističe da je Svečlja lagao i za preminulog Srbina u Novom Pazaru, da je Milan Radoičić smešten na VMA, kao i da je u Banjskoj zaplenjeno navodno vozilo Žandarmerije, navodeći da je reč o vozilu "za koje postoje informacije da je uvezeno iz Hrvatske i da nema nikakve veze ni sa srpskom vojskom ni policijom".

"Ni tu mu nije bilo dosta pa već četvrti dan nastavlja da laže kako su u događajima u selu Banjska učestvovali Srbi iz centralne Srbije, što je potpuna neistina. Zato, Svečlja, prestani sa lažima", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu