Ivan Stoilković: Večna slava Srbima sa Kosova i Metohije koji su dali živote u odbrani svojih domova

Večna slava srpskom narodu koji i pored nezapamćenog terora opstaje na KiM, rekao je predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoilković.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

"Ugnjetavanje Srba se nastavlja na Kosovu i Metohiji, nasilje eskalira, tzv. međunarodna zajednica glumi ludilo, a saučesnik je u nečastivim radnjama izazvanim Kurtijevim terorisanjem Srba", izjavio je narodni poslanik u Sobranju i predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji.

"Večna slava srpskom narodu koji i pored nezapamćenog terora opstaje u srpskoj kolevci i ne napušta svoja vekovna ognjišta pred Kurtijevim divljim zverima i međunarodne aždaje. Slava Srbima sa Kosova i Metohije koji su dali živote u odbrani svojih domova i svoje rodne zemlje od sve većeg ugnjetavanja i tiranije od strane vlasti šiptarskog okupacionog režima i pokoj duši albanskom policajcu", kaže se u objavi Stoilkovića.

Stoilković konstatuje da tzv. međunarodna zajednica namerno zaboravlja dosadašnje pucnje u Srbe na KiM ili se pravi mutava, pa čak i ne sankcioniše zlostavljanje našeg naroda na KiM, makar i politički.

"Neka im zadnji događaji budu dovoljni kao upozorenje da je svaki pucanj na KiM, pucanj u mir, a mnogo su pucnjave propustili da osude ili se bar zgroze. Ali sve je jasnije da je njihov cilj proterati Srbe, a da im je mir bez Srba glavna priča. Zaboravljaju pritom da niti jedna okupacija nije trajala večno, pa neće ni ova", zaključuje ovaj srpski političar iz Makedonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu