Grenelova poruka Prištini: "Ne ujedajte ruku koja vas hrani, a oni koji misle da me plaća Srbija..."

Bivši izaslanik Donalda Trampa za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel odgovorio je bivšoj ministarki spoljnih poslova Kosova Meljizi Haradinaj Stubli.

Izvor: Kosovo online
Podeli
Foto: Epa/Efe Chris Kleponis / POOL
Foto: Epa/Efe Chris Kleponis / POOL

Ona je iznela niz optužbi na račun Zapada zbog dešavanja u Banjskoj, a Grenel joj je poručio da nije dobra ideja da "ujeda ruku koja ih hrani decenijama".

Onima koji ga optužuju da ga Srbija plaća, Grenel je poručio da je plasiranje lažnih vesti umesto debate o politici – obeležje Kurtijeve vlade.

Grenel je na društvenoj mreži X naveo da je međunarodna zajednica poručila kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju 3. juna da prestane sa jednostranim potezima, da raspiše izbore i formira Zajednicu srpskih opština.

"Da li krivite Zapad? Nije dobra ideja da ujedate ruku koja vas hrani decenijama. Istina je da je međunarodna zajednica poručila Kurtiju 3. juna da prestane sa jednostranim potezima, raspiše izbore i formira Zajednicu. Nije progovorio. I to je istina", naveo je Grenel.

Odgovarajući onima koji ga optužuju da ga Srbija plaća, Grenel navodi da je isticanje lažnih vesti umesto debate o politici – obeležje Kurtijeve vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu