Vučić: Mi smo spremni za izbore već 17. decembra

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su spremni za parlamentarne, pokrajinske i beogradske izbore 17. decembra.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock/ Alexandros Michailidis
Foto: Shutterstock/ Alexandros Michailidis

"Ja sam dobio pismo i evo da im zvanično odgovorim. Razgovarao sam sa više ljudi, neki su za, neki su protiv. U ovom trenutku ne mislim da je to ključna tema, ali morate da poštujete demokratiju, da poštujete opozicione stranke, šta god mislili o njihovom radu, a nisam neko ko se oduševljava njihovim radom. I tu govorim kao predsednik Srbije, a ne kao član stranke koju volim. Voleo bih više odgovornosti, posebno u teškim trenucima za državu kao što smo ih imali 3. maja, kao što smo ih imali prekjuče, juče, danas. Ne bi škodilo, ljudi bi to umeli da cene. Ali oni su rekli da država propada, da je ekonomija uništena, a ekonomija je desetostruko jača nego u vreme kada su oni vladali ovom zemljom. Nisam saglasan sa tim i prihvatio sam njihovu ideju, dakle, u potpunosti sam nesaglasan", rekao je i dodao:

"Dakle, mi smo spremni za izbore od 17. decembra već. Biće zajedno i parlamentarni, i pokrajinski, i beogradski, i u još nekim opštinama, u većini ne, ali i u još nekim opštinama svakako."

"Danas sam razgovarao i sa gradonačelnikom Beograda. On će voditi, najverovatnije, tu listu, to je predlog Miloša Vučevića, predsednika SNS", rekao je.

Vučić je odgovorio i na pitanje i o tome da li će predvoditi listu SNS.

Vučić: "Ubijeni su porodični ljudi. Očevi"; "Neće biti kolona Srba kao iz Karabaha"

"Ako budu tražili to od mene s najvećim zadovoljstvom i s najvećom čašću. Ako to budu tražili od mene, ako im moje ime nešto znači, ako im moje ime ne znači ništa, skloniću se radostan što sam nekada mogao taj stranci da pomognem. Ta stranka je donela ogromne promene, borila se za srpski narod u najtežim uslovima, pod najtežim okolnostima. Mislim da su pokazali kako se zemlja vodi u sve probleme, uz hiljadu zamerki koje možete da imate, to rad svuda donosi", rekao je.

"Nije važan opstanak na vlasti. Dobiješ poverenje, dobiješ. Izgubiš poverenje, izgubiš. Ako izgubi SNS poverenje, ja ću morati postaviti pitanje poverenja kao predsednika Republike, jer sam bio na njihovoj listi, odnosno njihov kandidat i nema tu filozofije. Morate se naviknuti", objasnio je Vučić.

"Dakle, izbori moguće da budu 17-og. Ako žele 23. decembra, u subotu, možemo i tada. Nikakav problem nije. Možemo, ako žele, nekada kasnije. Mogu i to da nam kažu. Šta god hoće, samo da nam neko kaže. Ali, pošto sam ja razumeo da oni žele što pre, evo, mi smo spremni svi za izbore od 17. decembra već. Pošto su govorili kako će stranci i Amerikanci da nam zabrane da idemo na izbore u ovoj godini, kako će to da bude u maju, junu, kako će, ne znam šta sve da bude", zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu