Tramp i njegovi sinovi proglašeni krivima

Njujorški sudija proglasio je Donalda Trampa i njegove sinove odgovornim za prevaru, rekavši da su davali lažne finansijske izveštaje otprilike deceniju.

Izvor: Telegraf
Podeli
Tanjug/AP Photo/Artie Walker Jr., File
Tanjug/AP Photo/Artie Walker Jr., File

Sudija države Njujork doneo je delimičnu presudu po kratkom postupku njujorškom državnom tužiocu Leticiji Džejms u građanskom postupku protiv Donalda Trampa,, piše CNN.

Odluka sudije Artura F. Engorona prethodi suđenju koje je zakazano za ponedeljak. Džejms, demokrata, tužila je Trampa i njegove odrasle sinove prošle godine, navodeći široko rasprostranjenu prevaru povezanu sa Trampovom organizacijom i tražeći 250 miliona dolara i profesionalne sankcije.

Engoron je odobrio zahtev državnog tužioca Leticije Džejms za izricanje presude po skraćenom postupku, utvrdivši da su Tramp, njegovi sinovi i drugi "po zakonu odgovorni za uporna kršenja" zakona Njujorka.

On smatra da su finansijski izveštaji koje je Tramps davao zajmodavcima i osiguravačima tokom jedne decenije lažni i rekao je da su više puta bili umešani u prevare.

Sudija je utvrdio da je Tramp godinama vršio prevaru dok je gradio svoje carstvo nekretnina i da su bivši predsednik i njegova kompanija obmanjivali banke, osiguravajuće kuće i druge tako što su masovno precenjivali njegovu imovinu i preuveličavali njegovu neto vrednost na papirima korišćenim za sklapanje poslova i obezbeđivanje finansiranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu