"Amerikanci uništili dokaze svoje diverzije na Severnom toku"

Američki diverzanti koji su izveli operaciju uništavanja podvodnih gasovoda Severni tok nisu ostavili tragove.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/Danish Defence Command / HANDOUT
EPA-EFE/Danish Defence Command / HANDOUT

Ovo je objavio u svom tekstu američki novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš.

"Američki operativci, muškarci i žene koji su se pre više od godinu dana krišom doselili u Norvešku i mesecima planirali uništenje tri od četiri gasovoda Severni tok u Baltičkom moru, nisu ostavili nikakve tragove osim uspeha svoje misije", napisao je Herš u članku objavljenom na veb stranici Sabstak, prenosi TASS.

Prema njegovim tvrdnjama, nijedna značajna informacija o misiji nije uneta u kompjuter, već je sve kucano na pisaćoj mašini Rojal, ili možda Smit Korona, u jednom ili dva primerka, kao da internet i svet na e-mreži još nisu izmišljeni. "Bela kuća je bila izolovana od dešavanja u blizini Osla.

Različiti izveštaji i ažuriranja sa terena direktno su dostavljena direktoru CIA Bilu Bernsu koji je bio jedina veza između planera i predsednika koji je dao zeleno svetlo da se akcija izvede 26. septembra 2022. godine", objavio je Herš navodeći da su, kada je misija završena, svi otkucani papiri uništeni, tako da nisu ostali nikakvi fizički tragovi.

"Nije ostao nijedan dokaz koji bi kasnije iskopao specijalni tužilac ili predsednički istoričar. To bi se moglo nazvati savršenim zločinom", zaključuje Herš, prenela je ruska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu