Ubijen komandant Crnomorske flote? Američki admiral: Ovako nešto se nije desilo od Drugog svetskog rata

Ukrajina je objavila da je u raketnom napadu na sedište ruske Crnomorske flote na okupiranom Krimu ubijen komandant te flote.

Izvor: Kurir, NBC News
Podeli
Tanjug/Crimean Telegram channel via AP
Tanjug/Crimean Telegram channel via AP

To je preneo američki NBC njuz, koji navodi da je komandant Crnomorske flote admiral Viktor Sokolov, što se ne pominje poimence u ukrajinskom saopštenju.

Navodi se da su ranije snage za specijalne operacije Ukrajine objavile na Telegramu da je u napadu na sedište flote u Sevastopolju na Krimu bilo "desetine mrtvih i ranjenih, uključujući i visoko vođstvo flote". U objavi je navedeno da je ta operacija nazvana "Zamka za krabe" i da je izvedena "pravovremeno i precizno".

Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, objavio je danas, pozivajući se na snage za specijalne operacije te zemlje, da je u raketnom napadu na sedište ruske Crnomorske flote, izvedenom u petak, ubijen njen komandant admiral Viktor Sokolov.

Prema istoj tvrdnji, pored Sokolova su tu stradala još 34 more ruska oficira, a 105 je ranjeno. NBC njuz navodi da je tokom celog proteklog vikenda među analitičarima koji prate rat u Ukrajini bilo priče da je Sokolov ubijen.

To je prokomentarisao i američki admiral Džejms Stavridis, bivši vrhovni komandant savezničkih snaga NATO, koji je sada glavni analitičar NBC njuza za pitanja međunarodne bezbednosti.

"Ako je to tačno (da je Sokolov ubijen), to bi bio najviše rangirani pomorski oficirkoji je ubijen u borbi od Drugog svetskog rata," naveo je Stavridis u objavi na društvenoj mreži X (bivšem Tviteru).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu