Srpska lista će zatražiti istragu zbog incidenata u Banjskoj: "Desilo se ono što je Kurti priželjkivao"

Srpska lista oglasila se u vezi sa jučerašnjim događajima na teritoriji sela Banjska u opštini Zvečan na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA
Foto: EPA

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti. "U ime Srpske liste i čitavog srpskog naroda sa Kosova i Metohije izražavamo najdublje saučešće porodicama poginulih Srba i kosovskog policajca Albanca u jučerašnjem tragičnom događaju u selu Banjska u opštini Zvečan", rekli su iz Srpske liste.

"Takođe, poručujemo da ćemo tražiti istragu za ubistvo bar dvojice Srba koji su hladnokrvno ubijeni, iako su se predali. Pitamo međunarodnu zajednicu zašto Euleks nije učestvovao u operaciji, već samo Kurtijeva policija? Pozivamo sve na mir i suzdržanost, jer je potrebno da se na naše ulice što pre vrati mir, u tom smislu nam treba najhitnije da se KFOR i Euleks rasporede na severu i spreče dalju eskalaciju situacije i da spreče političku zloupotrebu ovog tragičnog događaja", stoji u saopštenju Srpske liste.

"Duže od godinu dana upozoravamo da režim u Prištini vrši pritisak na Srbe i svakoga dana eskalira situaciju i provokacijama izaziva reakciju naroda. Nebrojeno puta smo tražili od KFOR-a da postavi svoje snage i preventivno deluje, tražili od međunarodne zajednice da obuzda Kurtija, uvek pozivali na mir... ali uzalud. Nažalost, desilo se ono što je Kurti priželjkivao", konstatovali su predstavnici Srpske liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu