Hrvatska policija upala u Liberland; "Ima uhapšenih, imovna demolirana" FOTO

Hrvatska policija izvršila upad u Liberland i demolirala liberlandsku imovinu, tvrde stranici te samoproglašene države.

Izvor: Večernji list
Podeli
EPA-EFE/ANTONIO BAT/Ilustracija
EPA-EFE/ANTONIO BAT/Ilustracija

Na njihovom sajtu je navedebno da je u četvrtak ujutro, privatna kompanija po nalogu inspektora Županije u ime Hrvatskih šuma izvršila nenajavljeni upad u Liberland i demolirala i odnela liberlandsku imovinu.

Liberlanderima koji su živeli na zemlji prećeno je hapšenjem ako se umešaju, tvrde dalje oni i navode kako je neodređeni broj stanovnika Liberlanda ipak uhapšen pod nejasnim optužbama za "nepoštovanje zakonske naredbe".

Na stranici Liberlanda navode i da je u pratnji rušioca bila hrvatska policija.

“Ovaj napad je počinjen bez upozorenja i bez ikakvih razloga ili opravdanja od strane šumarskog preduzeća ili policije. Prisutnima nije ostavljeno dovoljno vremena da pokupe svoje lične stvari ili opremu. Srećom, niko nije povređen, ali je naša imovina oštećena i oduzeta. Još se to dogodilo na Međunarodni dan mira, od svih dana”, tvrde iz Liberlanda.

Objavili su i video-snimke i navode da su pokrenuli pravne radnje protiv ovih dela na nekoliko nivoa.

“Hrvatski policajci i radnici Hrvatskih šuma d.o.o. koji su učestvovali u ovoj akciji ponašali su se neprofesionalno, vređali su nas. Tražili smo pisano obaveštenje ili izveštaj i rečeno nam je da izveštaja nema niti će ga biti', navode dalje na stranici samoproglašene države.

Na stranici je objavljen i popis oštećene ili uklonjene imovine: dve kuće s baštom i jedna kuća na obali, kuhinja na otvorenom s više frižidera i šporeta, generatori i elektronska oprema, antena za povezivanje na Starlink, bicikli, te hrana i druge potrepštine, navpdi Večernji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 85 idi na stranu