Mediji: Predstavlja se kao poljoprivrednik, želi da obmane građane, a zapravo je član ove stranke

Dragan Kleut, koji se predstavlja kao poljoprivrednik, pozvao je poljoprivrednike na proteste jer navodno Vlada nije ispunila njihove zahteve maja ove godine.

Izvor: Novosti
Podeli
Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK
Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

Da se iza ovog poziva ne krije briga o poljoprivrednicima, već da je u pitanju novi politički trik opozicije govori činjenica da je Kleut član koalicije Moramo, pišu Novosti.

Dakle, stranački kolega Nebojše Zelenovića, Aleksandra Jovanovića Ćute, Radomira Lazovića i Biljane Đorđević koji organizuju političke proteste nedeljama unazad, a koji su u Skupštini Srbije bili protiv usvajanja rebalansa budžeta koji omogućava poljoprivrednicima veće budžete za subvencije, sada pokušava da ih obmane.

Kleut i njegovi stranački saborci borili su se u Skupštini srbije protiv toga da poljoprivreda rebalansom dobije dodatnih 34,7 milijarde dinara dodatnih subvencija, odnosno da poljoprivrednici dobiju rekordan budžet u ukupnom iznosu od 114,4 milijarde dinara, što je sedam odsto ukupnih poslovnih prihoda.

Nisu hteli poljoprivrednicima da omoguće povlastice koje im garantuje Vlada Srbije a to je dupliranje novca po hektari sa devet na 18 hiljada dinara. Borili su se Kleutovi stranački partneri protiv toga da poljoprivrednici dobiju povećanje po litri mleka sa 10 dinara od prošle godine na 19 dinara.

Sada Kleut pokušava da iskoristi poljoprivrednike i predstavi da Vlada Srbije ne radi u njihovu korist.

Protiv čega su se borili u skupštini

- Protiv povećanja subvencija po hektaru obradive zemlje sa 9.000 na 18.000 dinara
- Protiv davanja po grlu priplodne mlečne krave sa 25.000 na 40.000 dinara
- Protiv davanja po grlu priplodne krmače sa 15.000 na 18.000 dinara
- Protiv povećanja premije za mleko sa 15 na 19 dinara
- Protiv umanjenja takse za odvodnjavanje za 50%, a od 2024. ukidanje takse
- Protiv toga da poljoprivrednici dobiju plavi dizel...

Dakle, u vreme svetske krize Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić, povećavaju davanja države građanima i nastoje da se olakša finansijska situacija običnih ljudi, dok se opozicija svim snagama borila da upravo to zaustavi blokadom rada Skupštine Srbije kada je na redu bio najvažniji budžet za sve, ali posebno za poljoprivrednike koje sada pozivaju na ulice. Pokazali su tada najvišem domu da su protiv davanja i napretka poljoprivrednika. Ipak, u teškim uslovima ministri, predstavnici većine u parlamentu uspeli su da se izbore za boljitak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu