Oglasila se porodica ubijenog policajca: "Pozivam premijera Kosova..."

Član porodice policajca ubijenog na severu Kosova pozvao je Aljbina Kurtija da se uključi u pregovore i poviče sa severa Kosova i spreči dalje gubitke života.

Izvor: Novosti
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu
Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

"Pozivam premijera Kosova da se uključi u pregovore, uzdrži se od upotrebe naših uniformi na severu i spreči dalje gubitke života".

Podsetimo, policija tzv. Kosova saopštila je jutros da je sinoć oko 2.30 došlo do pucnjave kod sela Banjska u kojoj su ranjena dva pripadnika kosovske policije, od kojih je jedan podlegao povredama.

Takođe, Eparhija raško-prizrenska oglasila se saopštenjem u kojem navodi da najoštrije osuđuje napad koji se dogodio jutros na severu Kosova, u blizini sela Banjska.

To je ozbiljan incident koji može imati velike posledice i zato je veoma važno da se preduzme sve kako bi se sačuvao red mir i poredak, ističu iz Eparhije raško-prizrenske.

"Eparhija najiskrenije izražava saučešće članovima porodice poginuloga policajca i iskreno se nada da će se dvojica ranjenih što pre oporaviti. Eparhija je jako zabrinuta jer prema najnovijim informacijama, grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala je blindiranim vozilom u sam manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju. Trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira. Radi bezbednosti, bratija manastira i poklonici su se zaključali u konak, i hram manastira je takođe zaključan. Naoružana maskirana lica se kreću po dvorištvu i čuju se povremeno pucnji", navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu