Meteorolog upozorio: Moguće bujične poplave u Srbiji VIDEO

Beograd -- Meteorolog RHMZ-a Nedeljko Todorović rekao je za TV Prva da se sutra u Srbiji očekuje velika količina padavina i da to može da izazove bujične poplave.

Izvor: B92
Podeli
Shutterstock/sirtravelalot
Shutterstock/sirtravelalot

"Hladni front koji donosi padavine već je zahvatio severozapad Vojvodine i to će da se kreće na istok zemlje, verovatno će u Beogradu u popodnevnim satima početi da duva jači vetar", započeo je razgovor za TV Prva Todorović.

Meteorolog je najavio značajan pad temperature za čak deset stepeni, osim toga podsetio je i na upozorenje RHMZ-a na velike količine padavina.

"Odmah da kažem da će padavine biti neujednačene po različitim delovima Srbije ", dodao je Todorović.

"Negde može da padne i između 50 do 80 milimetara kiše, takve padavine mogu da izazovu bujične poplave. To je u proseku mesečna padavina koja može da padne u jednom pljusku od sat, dva", objašnjava meteorolog.

On je dodao da je moguće da u tom slučaju gornja cifra dođe i do 100 milimetara kiše po kvadratnom metru.

"To je opasnije nego celodnevna kiša, u brdsko-planinskim predelima moguće su bujične poplave koje bi mogle da naprave štete, kao što su bile u julu mesecu", rekao je Todorović.

Meteorolog je za TV Prva rekao da se u ponedeljak očekuje postepeni prestanak padavina i sunčano i prijatno vreme.

Kako je rekao, poslednjih dana septembra i nekoliko dana oktobra imaćemo pravo Miholjsko leto. Dnevne temperature će se kretati od 23 do 27 stepeni Celzijusove skale.

Između 5. i 10. oktobra moguć je još jedan hladniji period sa kišom, a potom ponovo stabilizacija vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 120 idi na stranu