Upaljeno više meteoalarma u Srbiji, stiže nevreme

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje za područje Srbije za danas i sutra na obilne padavine, lokalnu pojavu grada i olujni vetar.

Izvor: Blic
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature danas će zahvatiti najpre severozapadne krajeve Srbije, a krajem dana, tokom noći i sutra proširiće se na celu zemlju.

Padavine će se, prema najavi RHMZ-a, intenzivirati i moguće su lokalne pojave kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina.

Obilne padavine u Bačkoj se očekuju već danas posle podne, a u ostalim krajevima sutra, i to posebno u drugom delu dana, od 40 do 80mm, a lokalno i oko 100 mm za 24h, što predstavlja mesečnu količinu padavina.

U Beogradu sutra pljuskovi i grmljavina

Foto: RHMZ /screenshot
Foto: RHMZ /screenshot

RHMZ je takođe izdao upozorenje za područje Beograda za sutra na veliku količinu padavina.

U prestonici se, prema vremenskoj prognozi, očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Takođe će pasti temperatura i duvaće pojačan severozapadni večeras i tokom noći ka nedelji.

Vetar će se ntezivirati u nedelju pa se, kako piše u upozorenju, očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama od 30 do 60 mm za 24 h, lokalno i više.

Upaljeni meteoalarmi

Foto: RHMZ /screenshot
Foto: RHMZ /screenshot

Žuti, narandžasti i crveni meteoalarmi upaljeni su za celu teritoriju Srbije. Za subotu se odnose i na visoke temperature, ali i kišu i grmljavinu.

Bačka je obojena u crvenu boju, a upozorenje se odnosi na kišu i grmljavinu. Taj meteoalarm označava da je vreme vrlo opasno.

Foto: RHMZ /screenshot
Foto: RHMZ /screenshot

U nedelju je situacija drugačija, za pola Srbije je upaljen crveni meteoalarm, a za drugu polovinu narandžasti i žuti. Crveni meteoalarm koji upozorava na kišu i grmljavinu za sutra se odnosi na Bačku, Banat, Srem, Beograd, Zapadnu Srbiju i Šumadiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 120 idi na stranu