KFOR: Kosovska policija nas obavestila o hapšenju Srba tek dan kasnije

Priština -- Kosovska policija nas je obavestila o hapšenju trojice Srba koje se dogodilo 20. septembra tek dan kasnije, potvrđeno je iz Kfora za Kosovo onlajn.

Izvor: Kosovo online
Podeli
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

U odgovoru Kfora se dalje podseća na izjavu generalnog sekretara NATO Jansa Stoltenberga tokom pres konferencije sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani, kada je naveo da "postoji potreba za koordinacijom i bliskim konsultacijama između vlasti u Prištini i Kfora za bilo kakvo raspoređivanje koje može uticati na naše držanje i bezbednost na Kosovu".

On (prim. aut. Stoltenberg) je takođe jasno rekao da "očekujemo blagovremene i smislene konsultacije o bilo kojoj akciji Kosovskih bezbednosnih snaga ili kosovske policije koja bi mogla da utiče na bezbednosno okruženje", piše u odgovoru Kfora.

Na kraju iz misije navode da komandant Kfora, general-major Angelo Ristuća, ostaje u redovnom kontaktu sa kosovskom policijom i Misijom vladavine prava koju predvodi EU, u skladu sa procedurom za prethodnu koordinaciju koja je već dogovorena između ovih subjekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu