Rešeno je; Situacija ide ka miru

Pitanje kome pripada Nagorno-Karabah je rešeno, ali još nije postignuto nikakvo konkretno rešenje o deblokadi transportnih koridora.

Izvor: RT.rs
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Zajedničkim naporima je postignut napredak ka mirovnom sporazumu između Azerbejdžana i Jermenije, i rešeno je pitanje Nagorno-Karabah, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Rusija računa na to da će odluka o prekidu vatre ostati na snazi i da će evakuisani civili moći da se vrate nazad na svoju teritoriju, ističe Peskov.

Ruski mirovnjaci uložili su sve napore da se civili evakuišu iz opasnih mesta, kaže Peskov.

Takođe dodaje i da još nije postignuto nikakvo konkretno rešenje o deblokiranju transportnih koridora u regionu u kome su do juče vođene borbe.

Iz Kremlja još potvrđuju da imaju informacije o licima odgovornim za ubistvo pripadnika ruskog mirovnog kontingenta.

"Istraga je u toku, o tome je bilo reči tokom telefonskog razgovora između predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva. Dobili smo izvinjenje", ističe Peskov.

Današnji pregovori Bakua i karabaških Jermena u Jevlahu protekli su u pozitivnoj atmosferi, razgovaralo se o reintegraciji Jermena u Nagorno-Karabahu i obnavljanju infrastrukture, javljaju iz administracije Alijeva.

Baku je, kao odgovor na zahtev Jermena iz Nagorno-Karabaha, pristao da pruži humanitarnu pomoć, posebno za snabdevanje gorivom, napomenuo je Baku, prenose "RIA Novosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu