"Hajde da se ne pretvaramo... Amerika neće spasiti Kijev"

Prekinite sa finansiranjem Ukrajine, pozvao je senator iz Republikanske partije Rend Pol u članku za "Amerikan konzervativ".

Izvor: Sputnjik, American conservative
Podeli
Shutterstock/Bumble Dee
Shutterstock/Bumble Dee

On je dodao da Sjedinjene Američke Države neće spasiti Kijev ulaskom u rat protiv Rusije.

"Što duže bude trajao ovaj vojni sukob time će biti veći rizik da će svaka greška ili ciljana provokacija uvući Vašington u direktan sukob protiv Moskve. Njena vojska može da ima neke neuspehe, ali Rusija, kao i pre, ima najveći nuklearni arsenal na svetu. Hajde da se ne pretvaramo da nije rizično učešće Amerike u tom sukobu", navodi se u članku.

Ističe se da dokle god se sukob u Ukrajini nastavlja, svaki dan će se rulet okretati i svaki put postoji opasnost da će se kuglica zadržati na mestu na kome piše "Armagedon".

"Mi ćemo platiti za tu neizvesnu igru. Ne možemo da se pretvaramo da je sve u najboljem redu. Ne možemo da potrebe drugih država stavljamo ispred sopstvenih, ne možemo da spasavamo Ukrajinu, osuđujući američku ekonomiju na propast. I, naravno, ne možemo da spasimo Kijev tako što ćemo ući u rat protiv Rusije", zaključuje se u članku američkog senatora.

Ukrajinska vojska već četvrti mesec vrši kontranapad u pravcu južnog Donjecka, Artjomovska i u zaporoškom pravcu, gurajući u sukob brigade koje je pirpremio NATO i naoružao ih stranom tehnikom. Prema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina, za to vreme nisu uspeli da postignu neke rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu