Otkriveno ko su "rudari": U kopanju tunela ispod Višeg suda učestvovali i Srbi

Vršilac dužnosti direktrora Uprave policije Nikola Terzić je večeras saopštio da su četiri osobe iz Srbije i dva NN lica učestvovala u akciji "tunel".

Izvor: Vijesti
Podeli
Foto: Tanjug/Government of Montenegro via AP
Foto: Tanjug/Government of Montenegro via AP

On je rekao da Uprava policije zna ko su "rudari“, kao i da se nada da će do sutra deo istrage biti zaokružen.

"Krivičnom prijavom biće obuhvaćeno šest osoba: M.M. (1997), J.D. (1993), M.V. (1991), V.E. (1991) - svi državljani Repubike Srbije. Biće obuhvaćena i dva NN lica, za koja još prikupljamo dokaze, ali mislim da ćemo ih imati vrlo brzo", izjavio je Terzić.

On je naveo i da je otkrivanje osumnjičenih za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici kompleksna operacija i da zahteva kompleksu istragu.

"Ne može se znati tačan broj osoba koje su učestvovale u kriminalnim aktivnostima. Ubeđen sam i siguran sam da će ovaj broj, od devet, kako istraga bude odmicala, rasti", rekao je Terzić.

Pokazao je i fotografiju lažne lične karte jedne od osoba uključene u aferu i pozvao javnost da dostave nadležnima informacije ako ih imaju o njoj.

Terzić je rekao da je ta osoba iz BiH, ili Srbije.

"'Investitor' ove akcije je neko iz Crne Gore. Nismo došli do onih koji su platili ne tako malu investiciju. Neću reći ništa što će ugroziti dalji tok istrage. Krivična prijava koja će se podneti sutra je samo prvi korak", rekao je Terzić najavljujući za sutra obraćanje ministra policije Filipa Adžića, koji će, kako je rekao, saopštiti ekskluzivne informacije u vezi akcije "tunel".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 85 idi na stranu