Vučić: Detaljno sam infornisao šeika FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku s ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić i šeik Abdul bin Zajed al Nahjan razgovarači su o najvažnijim pitanjima na agendi zasedanja Generalne skupštine UN. Vučić je na svom instagram nalogu "buducnostsrbijeav" naveo da je šeika detaljno informisao o nasilju koje se vrši nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Vučić je prisustvovao prijemu koji je povodom 78.zasedanja Generalne skupštine UN priredio šeik Abdula bin Zajed al Nahjan i kako je naveo na Instagramu, tom prilikom je pozvao prijateljske UAE da svojim uticajem i angažmanom pomognu u zaštiti i opstanku našeg naroda na svojim vekovnim ognjištima.

Vučić je zamolio šeika al Nahjana da predsedniku UAE Njegovom visočanstvu šeiku Muhamedu bin Zajedu Al Nahjanu prenese njegove "srdačne pozdrave i izraze dubokog uvažavanja, uz očekivanje da će, čim mu obaveze to budu dozvolile, ponovo poseti prijateljsku Srbiju, koja je i njegova kuća".

"Ponovio sam da sam posebno ponosan na naše prijateljstvo, kao i na činjenicu da jedan od najuticajnijih lidera sveta našu zemlju smatra važnim partnerom i da i lično posvećuje veliku pažnju daljem jačanju odnosa sa Srbijom", napisao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu