Dve osobe uhapšene zbog pretnji sinu predsednika Vlade Republike Srpske

Beogradska policija je uhapsila S.M. (36) i P.M. (28), zbog sumnje da su preprečili put i pretili sinu predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

Izvor: Blic
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa PS Novi Beograd odredilo je zadržavanje S. M. (36) i osumnjičenom P.M. (28) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo Nasilničko ponašanje i krivično delo Ugrožavanje sigurnosti.

Kako saznaje "Blic", oni su pokušali da uđu na privatnu proslavu, a nakon što nisu pušteni, čekali su da se završi kako bi napali sina predsednika Vlade.

U jednom restoranu odvijala se proslava zatvorenog tipa koju je organizovao Marko Višković, štićena ličnost i sin predsednika Vlade Republike Srpske, saznaje "Blic".

Perema izvorima "Blic-a", oko 23:40 časova osumnjičeni su nepozvani pokušali da uđu na proslavu, a sprečili su ih pripadnici MUP Republike Srpske koji su u pratnji štićene ličnosti.

Oko 01:30 časova, kada se završila proslava, Marko Višković je krenuo ka svom automobilu. u tom trenutku preprečio se automobil BMW crne boje u kojem su bili osumnjičeni.

Perema izvorima "Blica" oni su verbalno pretili Marku kao i policijskim službenicima u njegovoj pratnji i nekoliko puta velikom brzinom prošli pored Marka i pratnje.

Oni su pobegli sa lica mesta, ali su ubrzo identifikovani i uhapšeni.

Kako je saopšteno, oni su preprečili put svojim putničkim vozilom sinu predsednika Vlade Republike Srpske, te nakon toga uputili pretnje da će napasti na život ili telo tog lica, kao i policijskim službenicima koji štite bezbednost navedenog lica, saznaje "Blic".

Sprovođenje osumnjičenih u prostorije tužilaštva radi saslušanja određeno je za sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu