"Izabrali su novog Hitlera... Mi umiremo, bukvalno" VIDEO

Ukrajinki predsednik Volodimir Zelenski izjavio u emisiji "60 minuta" da će treći svetski rat postati realnost ako SAD ne nastave da pomažu njegovoj zemlji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On je u u istoj emisji uporedio predsednika Rusije Vladimira Putina sa Adolfom Hitlerom.

"Ceo svet mora da odluči, hoćemo li zaustaviti Putina ili hoćemo da počne treći svetski rat. Mi Putina ne možemo promeniti", rekao je ukrajinski predsednik u američkoj emisiji, čije delove je preneo Dejli mejl.

"Izabrali su ga, reizabrali i dobili su novog Hitlera. Ne možemo se vratiti u prošlost, ali možemo sve zaustaviti sada", istakao je Zelenski, koji bi trebalo ove sedmice da stigne u SAD, na zasedanje Generalne skupštine UN.

"Mi branimo vrednosti celog sveta, a najveću cenu plaća ukrajinski narod. Mi se bukvalno borimo za slobodu i mi umiremo. Mi nismo nikakva fikcija, nismo knjiga. Mi se zaista borimo protiv nuklearne sile koja preti da uništi svet", rekao je Zelenski za CBS njuz.

"Ako Ukrajina padne, šta će biti za 10 godina? Samo razmislite o tome. A ako Rusija dođe do Poljske, šta je sledeće? Treći svetski rat", rekao je on.

S druge strane, Zelenski je priznao da je ukrajinska vojska u teškoj situaciji i da je tempo kontraofanzive spor. "Situacija je teška. Biću potpuno iskren sa vama, kontraofanziva ne ide baš brzo", rekao je on, dodajući da je sukob na prvoj liniji fronta prerastao u artiljerijski duel.

Dnevno, prema rečima Zelenskog, svaka strana ispali po 40.000 projektila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 647 idi na stranu