Ikonom na Dodika: "Gde je kraj?"

Nakon odluke Tužilaštva BiH o nesprovođenju istrage u predmetu "Ikona" reagovao je ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg
FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

On je od početka tvrdio da je to iskonstruisana afera u sarajevskim političkim i medijskim krugovima s ciljem da se naruši ugled tadašnjeg srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

"I sada nastavljaju sa iskonstruisanim političkim pričama protiv Milorada Dodika", naveo je Samardžija u izjavi za Radio Republike Srpske.

Amasador BiH u Rusiji ponovio je da je sve urađeno prema diplomatskim pravilima i da je ikona vraćena poklonodavcu.

"Namera sarajevskih političkih i medijskih krugova bila je napad na autoritet tadašnjeg srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika što je nastavljeno i danas samo je reč o funkciji predsednika Republike Srpske koju obavlja ista osoba", kaže Samardžija.

Samardžija, koji je i sam bio saslušavan u vezi sa predmetom "Ikona" pita: "Gde je kraj lancu politički iskonstruisanih afera".

Tužilaštvo BiH je donelo odluku o neprovođenju istrage u predmetu "Ikona", a reč je o pozlaćenom umetničkom delu koji je Dodik poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu u decembru 2020. godine.

Ovakva odluka je doneta nakon što je Ukrajinsko tužilaštvo saopštilo da pomenuta ikona ne pripada njihovoj kulturnoj baštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu