Vučić: Srbija na jesen očekuje 11-12 ruskih helikoptera sa Kipra

Srbija očekuje na jesen isporuku 11 ili 12 helikoptera ruske proizvodnje Mi-35 sa Kipra, rekao je srpski predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

On je to izjavio u Nišu gde je učestvovao na prikazu naoružanja povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, dok su nadletali lovci MiG-29 i helikopter Mi-35.

"To je naš leteći tenk. Čujete kako zvuči, ima poseban zvuk. Od njega strah prodire neprijatelju do kostiju, kada ga čuju, ima drugačiji zvuk nego mi-17 ili Mi-8 ili N145, prepoznajete ga na nekoliko kilometara. U oktobru treba da stigne sa Kipra 11-12 novih", rekao je predsednik Srbije, a njegove reči potvrdili su i oficiri Generalštaba.

On je podsetio i da je Beograd delimično platio u Rusiji kompleks sredstava za radioelektronsku borbu "Krasuha" i mobilni sistem "Repelent", ali kada je počela specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini pojavili su se problemi sa isporukom.

Predsednik je rekao da je Srbija danas mnogo snažnija i jača nego što je do pre samo nekoliko godina bila i nastaviće da se razvija, ne samo u vojnom smislu.

"Uskoro nam stiže nešto što je veoma važno za opstanak Srbije. Nešto mnogo važno i menja poziciju Srbije", rekao je on.

Što se tiče naše vojske kako je rekao danas i prethodne nedelje dobili smo značajna pojačanja u oruđu i oružju i tek će toga biti.

"Nastavljamo da se razvijamo, ogroman novac ulažemo, neproporicionalno veliki u odnosu na našu ekonomsku snagu. Ali, mi smo jedina vojno neutralna zemlja u ovom delu sveta, kao i BiH zahvaljujući Republici Srpskoj", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu