Otvorena pretnja Srbima sa Kosova i Metohije FOTO

Na ambulanti u etnički mešovitom selu Suvi Do nadomak Kosovske Mitrovice, ispisan je grafit UČK, a ove preteće poruke primetili su zaposleni.

Izvor: Tanjug
Podeli
Izvor: Kancelarija za KiM
Izvor: Kancelarija za KiM

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, ova ambulanta je česta meta napada albanskih vandala i prethodnih godina gađana je kamenicama, razbijeni su prozori i ispisisivani su antisrpski grafiti.

Srbe iz ovog sela je uznemirio ovaj anticivilizacijski atak na zdravstvenu ustanovu, koji dodatno uliva strah srpskom narodu na već uzavrelu situaciju na severu Kosova i Metohije.

Ovakvi incidenti i provokacije svakako ne doprinose deeskaciji situacije na severu KiM i to bi jasno trebalo da uvide i predstavnici međunarodne zajednice i da konačno shvate realnost na terenu, dodaje se u saopštenju.

"Svima je jasno ko izaziva provokacije i inicira sukobe i ko je jedini krivac za incidente i napade na Srbe na KiM, a svaki incident dešava se naočigled Kurtijeve Kosovske policije koja je na severu da proganja Srbe i žmuri na etničke napade", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu