"Rusi odavno čekaju... Opasno po Ukrajinu"

"Veliki sukobi s ruskom armijom predstavljaju opasnost za Oružane snage Rusije", ocenio je poljski general Stanislav Kozej.

Izvor: B92

Subota, 10.06.2023.

16:44

Tanjug/Iryna Rybakova via AP

"Rusi odavno čekaju ukrajinsku kontraofanzivu. Oni ne koriste svoje snage koje drže u dubini. Ruska teška tehnika očekuje napad, a potom postepeno izvodi svoje napade. Bilo kakav veliki sukob bi bio rizičan za Ukrajince", naveo je general u intervjuu za izdanje "Fakt".

On pretpostavlja da bi ukrajinska vojska svoje snage mogla da koncentriše u Donbasu i Zaporožju i istovremeno sumnja u to da bi do održavanja samita NATO-a u Viljnusu mogla da bude izvedena bilo kakva operacija velikih razmera, preneo je Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: