Oborene rakete iznad Krima

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je dve balističke rakete iznad Krima u subotu ujutru, izjavio je oblasni lider Sergej Aksjonov.

Izvor: B92

Subota, 10.06.2023.

13:50

Oborene rakete iznad Krima
Foto: Profimedia

Kako je napomenuo, kijevske snage su dve rakete ispalile iz ukrajinskog sistema "grom-2". Aksjonov je u saopštenju dodao da u udaru nije bilo žrtava ni materijalne štete.

Ukrajinski raketni sistem "grom-2" kombinuje karakteristike taktičkog raketnog sistema i višecevnog raketnog bacača. Razvoj ovog oružja počeo je sredinom prethodne decenije, a za njegovu najnoviju verziju namenjenu za izvoz navodi se da ima domet do 280 kilometara.

Vlasti na Krimu su takođe izvestile o napadu raketama iz "grom-2" početkom maja, kada su takođe oborena dva projektila.

Nakon državnog udara u Kijevu koji je podržao Zapad, stanovnici Krima su velikom većinom na referendumu izglasali ponovno sjedinjenje sa Rusijom 2014. godine. Krim je od početka ruske Specijalne vojne operacije u februaru 2022. godine bio česta meta ukrajinskih napada, kako dronovima tako i drugim tipovima naoružanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: