Bugari ne žele da ratuju: Mitraljez na rame i pokaži evroatlantizam u Ukrajini

Voditelj bugarskog radija Petar Volgin pozvao je ministra odbrane Bugarske Todora Tagareva da prestane da priča o pomoći Ukrajini i da sam krene u rat.

Izvor: Sputnjik

Subota, 10.06.2023.

09:12

Bugari ne žele da ratuju: Mitraljez na rame i pokaži evroatlantizam u Ukrajini
EPA-EFE/ STRINGER

"Tagarev će najbolje demonstrirati svoj nepokolebljivi evroatlantizam ako prebaci mitraljez preko ramena i lično se pridruži toliko dugo očekivanoj ukrajinskoj 'kontraofanzivi'. Siguran sam da će ukrajinski vojnici, čim vide njegovu stasitu figuru koja krasi front, postati duplo hrabriji i pobeda im je zagarantovana. Tako da, Tagarev, prestani da se kriješ i odugovlačiš, ostavi se svoje militantske retorike i pokaži se na delu kakav si hrabar evroatlantista. Napred u Bahmut ili gde god da će biti 'kontraofanziva' da poraziš 'orke' (Ruse). Apsolutno ne sumnjam u tvoj uspeh“, napisao je novinar na društvenim mrežama.

Tagarev je od početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini pozivao da se jača prisustvo NATO u Bugarskoj i insistirao je na podršci Ukrajini.

Ove sedmice je dva puta izrazio spremnost da isporuči Ukrajini dodatno naoružanje. Po njegovim rečima, novi paket bugarske vojne pomoći zavisiće od mogućnosti zemlje i odluke parlamenta.

Zanimljivo je da je krajem osamdesetih Tagarev odbranio tezu na Vazduhoplovnoj akademiji u Sovjetskom Savezu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: