Kurti se žali na pritiske iz SAD i EU: "Nije dobro"

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da su pritisci SAD i EU na njega nepravedni.

Izvor: B92

Subota, 10.06.2023.

21:25

Kurti se žali na pritiske iz SAD i EU:
Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Kurti je rekao da će vlada koju vodi istrajati uprkos tome, navodeći da prvi korak u smirivanju situacije na severu Kosova mora da povuče Beograd.

"Srbija mora da prekine podršku miliciji koja je izazvala proteste na severu Kosova prošlog meseca i odgovorni moraju biti krivično gonjeni, pre nego što vlada razmotri ublažavanje njenog prisustva tamo“, rekao je Kurti u intervjuu za američku agenciju Blumberg.

On je naveo da vlada u Prištini želi da se stvari reše što je pre moguće, ali da to nije samo na njoj.

Ocenjujući kritike saveznika kao "nepravedne“, Kurti je jasno stavio do znanja da njegova vlada ne odustaje, uprkos sve većem pritisku iz SAD i Evrope.

"Nije dobro maltretirati Kosovo. Svaki put kada od nas SAD nešto zatraže, mi ne pitamo zašto, već samo kada i kako“, dodao je Kurti, nazivajući isključenje tzv. kosovskih bezbednosnih snaga iz vojne vežbe NATO "Difender Jurop 2023“ nepravednim

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: