Srbi nastavljaju s protestom u Leposaviću

Srbi su se i jutros okupili oko opštinske zgrade u Leposaviću.

Izvor: Tanjug

Subota, 10.06.2023.

11:06

Srbi nastavljaju s protestom u Leposaviću
FOTO TANJUG/DOPISNIŠTVO KIM/bs

Oni izražavaju protest zbog prisustva novih albanskih gradonačelnika u sedištima opština na severu Kosova i Metohije i prisustva tzv. kosovske specijalne policije.

Noć u Leposaviću je protekla mirno, a kod sedišta opštine su i dalje vojnici Kfora dok se gradonačelnik Ljuzljim Hetemi, čiji su izbor Srbi bojkotovali, nalazi u samoj zgradi.

Vozila specijalnih policijskih jedinica su iza zgrade. Do protesta na severu pokrajine došlo je nakon što je tzv. kosovska policija u petak 26. maja nasilno uvela u zgrade opština albanske gradonačelnike izabrane na izborima koje su Srbi bojkotovali.

U ponedeljak 29. maja je, tokom protesta u Zvečanu, došlo do sukoba između specijalaca kosovske policije i pripadnika KFOR-a sa građanima Srbima. Tom prilikom povređeno više od 50 Srba i preko 20 pripadnika međunarodne mirovne misije.

Srbi koji su proteklih dana mirno protestovali u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, zahtevaju da specijalne jedinice tzv. kosovske policije napuste sve četiri opštine i da albanski gradonačelnici ne ulaze u zgrade opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: