Načelnik generalštaba obišao 72. brigadu za specijalne operacije FOTO

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas 72. brigadu za specijalne operacije na zadacima u rejonu preventivnog razmeštaja.

Izvor: B92

Subota, 10.06.2023.

19:31

Načelnik generalštaba obišao 72. brigadu za specijalne operacije FOTO
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE/ nr

Mojsilović je tokom obilaska sagledao stanje i gotovost zadejstvovanih snaga i razgovarao sa starešinama o situaciji u zoni njihove odgovornosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izražavajući zadovoljstvo zatečenim stanjem, načelnik Generalštaba je pripadnicima specijalnih snaga odao priznanje na nepokolebljivosti, istrajnosti i posvećenosti sa kojom svakodnevno izvršavaju dodeljene zadatke, čime daju svoj doprinos da Vojska Srbije bude u potpunosti u funkciji očuvanja mira i bezbednosti građana Srbije.

U obilasku je sa Mojsilovićem bio je i komandant jedinice, brigadni general Miroslav Talijan.

Borbeni timovi 72. brigade za specijalne operacije zadatke realizuju 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji kako bi se osigurala vrhunska osposobljenost, fizička pripremljenost i mentalna snaga vojnika i starešina, te visok nivo borbene gotovosti ove elitne jedinice Vojske Srbije.
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE/ nr
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE/ nr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: