"Ko ste vi da otvarate svoja pogana usta?"

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev istakao je da Amerikanci nemaju pravo da kritikuju Rusiju.

Izvor: Sputnjik

Petak, 09.06.2023.

20:05

EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL

Medvedev je nabrojao vojne operacije SAD i NATO u drugim zemljama, istakavši da Amerikanci nemaju pravo da kritikuju Rusiju koja, za razliku od njih, štiti svoje sunarodnike.

"Poslednjih decenija nijedan veliki regionalni sukob nije prošao bez direktnog ili indirektnog učešća američkih 'dobročinitelja', napisao je Medvedev na Tviteru.

On je zatim naveo više od deset vojnih operacija SAD i NATO nakon Drugog svetskog rata od 1950. do 2015. godine, uključujući američku operaciju u Vijetnamu, invaziju SAD na Panamu i Irak, agresiju NATO u Jugoslaviji i Libiji, kao i druge oružane sukobe u kojima su učestvovale američke i snage Alijanse.

Po rečima Medvedeva, tokom operacija koje su izvodili Amerikanci i NATO poginuli su milioni ljudi i "njihova krv je na rukama svih američkih predsednika, raznih korumpiranih nitkova i drugih slaboumnih staraca iz američke administracije i Kongresa“.

"I posle svega toga neki senilni starci poput Bajdena i drugih licemera imaju drskosti da kritikuju Rusiju zbog njenih akcija čiji je cilj zaštita sunarodnika i istorijskih teritorija? Ko ste vi da otvarate svoja pogana usta? Umuknite!“, poručio im je Medvedev.

On je svoju objavu uputio "nadmenim, ali ograničenim kritičarima Rusije“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: