Epilog zemljotresa koji se osetio i u Beogradu: Oštećeno stotine kuća, bolnice, crkve...

U zemljotresu jačine 5,2 stepena koji je pogodio rumunski grad Arad u utorak, oštećeno je nekoliko desetina javnih institucija i stotine kuća.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.06.2023.

17:00

Epilog zemljotresa koji se osetio i u Beogradu: Oštećeno stotine kuća, bolnice, crkve...
Ilustracija: Shutterstock/andrey vp

U zemljotresu je oštećeno 18 škola, kao i nekoliko bolnica i crkava, utvrdio je okrug Arad nakon sastanka Okružnog komiteta za vanredne situacije koji je održan u četvrtak, preneo je Ađerpres.

Pričinjena je šteta na istorijskoj zgradi Opštinskog veća, Kulturnom centru Gradske kuće Pankota, pravoslavnim crkvama u Đoroku i Minišu, Pravoslavnoj crkvi i Domu omladine u Kovasantu, kao i drugim javnim objektima u Frumušeni, Alunisu ili Dorobantiju.

Odbor za vanredne situacije okruga Arad odlučio je da rasporedi tim za tehničku podršku za upravljanje vanrednim situacijama, a nakon procene biće doneta odluka o naknadi štete građanima nakon zemljotresa koji je pogodio zemlju u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: