Napad u elitnoj školi u Engleskoj, ima povređenih; Napadač uhapšen

Tri osobe, među kojima su dva đaka, povređena su u ozbiljnom napadu u elitnoj školi u okrugu Devon u Engleskoj.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.06.2023.

14:12

Napad u elitnoj školi u Engleskoj, ima povređenih; Napadač uhapšen
Foto: Ilustracija/Profimedia

Policija je rano jutros dobila poziv iz škole Blandel u gradu Tiverton nakon izveštaja o ozbiljnom napadu, preneo je "Independent".

Tri osobe su zadobile teške telesne povrede i prebačene su u bolnicu na lečenje.

Školarina za Blandel godišnje iznosi 48.000 evra. Dečak (16) iz Tivertona, grada od 22.000 stanovnika, uhapšen je zbog sumnje da je sa namerom naneo teške telesne povrede i on je u pritvoru.

Načelnik Antoni Hart, komandant lokalne policije, rekao je da je u pitanju veoma traumatičan incident, kako za one koji su uključeni, tako i za širu školsku zajednicu, dodajući da će nastaviti da blisko radi sa školskom upravom i da pruži podršku svima koji su oštećeni.

"U ovom trenutku imamo podatak da su sve strane koje su učestvovale u incidentu povezane sa školom. Želim da uverim lokalnu zajednicu da više nema rizika i da ne tražimo više nikoga u ovom slučaju", rekao je Hart.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: