Putin: Posle 7. ili 8. jula počinje...

Rusija će posle 7. ili 8. jula početi da razmešta naoružanje na teritoriji Belorusije, nakon završetka pripremnih radova.

Izvor: B92

Petak, 09.06.2023.

13:58

Putin: Posle 7. ili 8. jula počinje...
Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

To je izjavio predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku s beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom.

"Situacija je u celini stabilna, čak bih rekao, dobra. Sarađujemo u toj sferi. U vezi s najosetljivijim pitanjima, o kojima smo s dogovarali, sve teče po planu – 7. ili 8. jula se završava priprema odgovarajućeg naoružanja I odmah ćemo početi da radimo na tome da na vašoj teritoriji razmestimo odgovarajuće vidove naoružanja. Sve teče po planu i sve je stabilno", rekao je Putin. Ruski predsednik je u martu izjavio da su se Moskva i Minsk dogovorili da, ne narušavajući međunarodne obaveze, razmeste rusko taktičko nuklearno naoružanje u Belorusiji.

Putin je objasnio da Rusija ne predaje Belorusiji svoje nuklearno oružje, nego da čini ono što su SAD činile decenijama, pošto "Amerikanci obučavaju savezničke posade i njihove pilote da, ukoliko je neophodno, koriste tu vrstu naoružanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: