Putin odložio?

Predsednik Rusije je, izgleda, odložio svoju veliku godišnju konferenciju za novinare, koja je trebalo da se održi ovog meseca.

Izvor: index.hr

Petak, 09.06.2023.

10:24

Putin odložio?
Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Kako piše Komersant, pozivajući se na izvore u Kremlju, obraćanje Vladimira Putina bi čak moglo biti odloženo za decembar. Nezvanično, KOmersantu je rečno da se sve dolaže dok se "ruska vojna situacija bude stabilnija".

Međutim, izvor iz Kremlja je, kako navodi moskovski list, rekao i da su je ruski predsednik nameravao da održi veliku konferenciju pre predsedničkih izbora u martu 2024.

Analitičari Instituta za proučavanje rata (ISW) procenjuju, međutim, da je Kremlj ocenio da zauzimanje Bahmuta nije imalo očekivan odjek u javnosti, kojim bi se kompenzovala ukupna nestabilna ruska vojna situacija u Ukrajini.

Iz ISW-a su dodali i da odlaganje Putinove konferencije "dodatno ilustruje Putinov pad od naizgled upletenog i snažnog vođe do onog koji se češće prikazuje kao ‘ivično’ uključen u male infrastrukturne projekte".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: