Stižu Čečeni; "Pitanje je momenta..."

Oslobađanje grada Marjinke neće biti odloženo s obzirom da su tamo prebačene dodatne čečenske jedince, kaželider Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin.

Izvor: RT.rs
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Već sam govorio da se datum oslobođenja bliži, činilo mi se da smo blizu toga, nakon što smo oslobodili više od polovine grada. Ali suočavamo se sa ozbiljno utvrđenim područjem", objasnio je on u intervjuu za RIA Novosti.

Neprijatelj u tom gradu, ne štedi snagu, i neprestano prebacuje rezerve, ali ne u takvim razmerama kako je to bilo u Bahmutu, objasnio je Pušilin.

"Oslobođenje ovog grada koje se nalazi na teritoriji DNR se jeste odužilo, ali, s obzirom na to da su sada tamo raspoređene dodatne čečenske jedinice koje imaju mnogo iskustva i motivacije, oslobođenje Marjinke neće dugo trajati", naglasio je on.

Ruske snage treba da se kreću dalje i oslobađaju nova naselja, kazao je i dodao da je glavni zadatak da se neprijatelj odbije od Donjecka u svim pravcima.

"Kada oslobodimo Marjinku i odbijemo neprijatelja, nećemo potpuno sprečiti, ali ćemo makar otežati neprijatelju da gađa Petrovski i Krivorogovski okrug. To nam je važno", zaključio je Pušilin.

Raša tudej Balkan podseća da je Marjinka predgrađe Donjecka, udaljeno kilometar od Petrovskog okruga. U gradu se nalaze strateški značajni položaji Oružanih snaga Ukrajine jer odatle neprijateljska artiljerija redovno gađa Donjeck.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu