Zelenski je rekao "bravo"; I sada je jasno... FOTO

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je u video obraćanju 8. juna da se vode intenzivne borbe u ukrajinskom regionu Donjeck.

Izvor: Jutarnji list

Petak, 09.06.2023.

08:58

Zelenski je rekao
Foto: Profimedia

"Brutalne borbe se vode, ali vidimo rezultate. Bahmut - bravo! Korak po korak. Zahvaljujem se svakom našem borcu", rekao je Zelenski, ističući da Ukrajina možda osvaja teritoriju u Donjeckoj oblasti, čiji je veliki deo okupirala Rusija.

Zelenski je takođe rekao da je u "stalnoj komunikaciji sa vojskom".

Nakon najave Zelenskog 3. juna da je Ukrajina "spremna" za kontraofanzivu, zapadni mediji su 8. juna, pozivajući se na ukrajinske zvaničnike, preneli da je Ukrajina započela ofanzivne operacije na jugoistoku Ukrajine.

Pročitajte još:

Nešto se čudno dogodilo; Rat se vratio kući, Rusi ubijaju jedni druge

Preokret, odustali od napada?

Ukrajinska kontraofanziva je počela?

Iako Ukrajina ćuti o vojnim planovima, američki Institut za proučavanje rata (ISW) tvrdi da je počela dugo najavljivana kontraofanziva Kijeva.

U svom najnovijem izveštaju, ISW kaže da je Ukrajina sprovela kontraofanzivne operacije sa mešovitim rezultatima u najmanje tri sektora fronta kao deo šireg kontraofanzivnog napora koji je u toku od nedelje, 4. juna.

Oni navode da su ukrajinske snage "u noći sa srede na četvrtak imale ograničen, ali i dalje značajan napad u regionu Zaporožja".

"Ruske snage su se očigledno odbranile od ovog napada na „doktrinarno ispravan način i navodno vratile svoje početne pozicije", navodi Institut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: