Bela kuća: Ukrajinski gubici očekivani

Gubici ukrajinskih snaga u ofanzivnim dejstvima bili su očekivani, izjavio je portparol Bele kuće Džon Kirbi u intervjuu za Si-En-En.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Vacclav
Ilustracija: Depositphotos/Vacclav

"Razume se da se gubici mogu očekivati u ovim intenziviranim borbama. Nameravamo da se koncentrišemo na ono da ako i kada ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski bude želeo da ratuje duž ove linije ili bilo koje druge, dobije svu neophodnu podršku ne samo od Sjedinjenih Američkih Država, već i od 50 naših partnera“, saopštio je Kirbi.

On je dodao da je američki predsednik Džozef Bajden na sastanku sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom dosta vremena posvetio razmatranju toga šta se može uraditi radi "obezbeđenja njihove spremnosti u predstojećim nedeljama i mesecima".

Sam Bajden je odbio da komentariše poslednja dešavanja u zoni borbenih dejstava, ali je izjavio da optimistično gleda na razvoj sukoba.

Prethodno je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu objavio da je Kijev tokom tri dana preduzeo davno obećanu ofanzivu na raznim delovima fronta i da je u tom cilju koncentrisao veliki broj tehnike i ljudstva.

Prema Šojguovim rečima, Oružane snage Rusije osujetile su pokušaje ofanzive, zaustavivši neprijatelja. Ministar je naglasio da su ukrajinske snage za tri dana izgubile gotovo 3.175 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu