Drama u Crnoj Gori, stigla je pretnja: Postavićemo kanistere sa nervnim gasom

Više crnogorskih škola i vrtića i jutros je dobilo dojave o postavljenim bombama, a kako saznaje portal RTCG, pretnje su opet stigle putem mejlova.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.06.2023.

08:32

Drama u Crnoj Gori, stigla je pretnja: Postavićemo kanistere sa nervnim gasom
Foto: Shutterstock/Natalya Volchenkova

Ministarstvo prosvete Crne Gore saopštilo je da će se nastava danas odvijati onlajn, a otkazuju se i eksterni ispiti za izborne predmete učenika devetog razreda.

Dojave su oko pet sati jutros stigle na adrese više podgoričkih osnovnih škola. Pretnje su dobile i škole u drugim gradovima.

Više crnogorskih škola, ali i Skupština, Viši sud i opštine, dobili su juče pretnje bombom. Nastava nije održana, a zgrade su odmah evakuisane.

Uprava policije Crne Gore juče izvršila je preglede objekata za koje su pristigle dojave o postavljenim eksplozivnim napravama. Obavljeni su pregledi 165 lokacija i, kako ističu, utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Pretnje nervnim gasom i eksplozivom

Na imejl adrese Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbednost, ministarstava i nekih medija jutros je stigla pretnja da će u Podgorici, Baru, Budvi i Kotoru biti postavljeni kanisteri, navodno otrovnog nervnog gasa, sa detonatorskim uređajima, potvrđeno je portalu RTCG u pravosudnim institucijama.

Policija proverava ove dojave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: