Drama u Crnoj Gori, stigla je pretnja: Postavićemo kanistere sa nervnim gasom

Podgorica -- Više crnogorskih škola i vrtića i jutros je dobilo dojave o postavljenim bombama, a kako saznaje portal RTCG, pretnje su opet stigle putem mejlova.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/Natalya Volchenkova
Foto: Shutterstock/Natalya Volchenkova

Ministarstvo prosvete Crne Gore saopštilo je da će se nastava danas odvijati onlajn, a otkazuju se i eksterni ispiti za izborne predmete učenika devetog razreda.

Dojave su oko pet sati jutros stigle na adrese više podgoričkih osnovnih škola. Pretnje su dobile i škole u drugim gradovima.

Više crnogorskih škola, ali i Skupština, Viši sud i opštine, dobili su juče pretnje bombom. Nastava nije održana, a zgrade su odmah evakuisane.

Uprava policije Crne Gore juče izvršila je preglede objekata za koje su pristigle dojave o postavljenim eksplozivnim napravama. Obavljeni su pregledi 165 lokacija i, kako ističu, utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Pretnje nervnim gasom i eksplozivom

Na imejl adrese Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbednost, ministarstava i nekih medija jutros je stigla pretnja da će u Podgorici, Baru, Budvi i Kotoru biti postavljeni kanisteri, navodno otrovnog nervnog gasa, sa detonatorskim uređajima, potvrđeno je portalu RTCG u pravosudnim institucijama.

Policija proverava ove dojave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu