Pripadnici MUP Srbije u akciji presecanja lanca krijumčarenja migranata balkanskom rutom

Četiri osobe uhapšene su na teritoriji Nemačke i Rumunije, u zajedničkoj akciji presecanja lanca krijumčarenja iregularnih migranata preko balkanske rute.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

U akciji su učestvovali i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Četiri uhapšene osobe, kao i jedna uhapšena u ranijem periodu na teritoriji Srbije, sumnjiče se da su tokom prošle i ove godine, krijumčarile oko 800 migranata iz Turske u Nemačku balkanskom rutom preko teritorije Srbije, saopštio je MUP.

Kako se navodi, u toj akciji su učestvovali pripadnici Uprave kriminalističke policije i njene Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Inače, na identifikaciji osumnjičenih učestvovali su i policijski službenici UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Kako se sumnja, osumnjičeni su migrante uglavnom krijumčarili različitim transportnim sredstvima i krili ih u tovarnom delu kamiona, u nehumanim uslovima.

Ova akcija je izvedena u koordinaciji i sa Evrodžastom, Evropolom i austrijskom policijom.

U saopštenju se podseća da je u decembru 2022. godine formiran Zajednički istražni tim između Kancelarije javnog tužioca u Nemačkoj, Tužilaštva Vrhovnog kasacionog suda u Rumuniji i Tužilaštva za organizovani kriminal u Republici Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 117 idi na stranu