Haosu u Srbiji nema kraja

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Padavine će lokalno biti obilnije uz kratkotrajnu pojavu grada, naročito u drugom delu dana.

Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 14 do 17 stepeni, a najviša od 24 do 27 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i nestabilno povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji u pojedinim delovima grada lokalno mogu biti obilniji uz kratkotrajnu pojavu grada. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura oko 17 stepeni, a najviša oko 25 stepeni.

U narednih sedam dana u Srbiji će se zadržati promenljivo i nestabilno vreme, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno biti veoma obilni uz grad. Najviša dnevna temperatura u većini mesta od biće 23 do 27 stepeni.

Vanredna situacija

Vanredna situacija proglašena je sinoć na teritoriji opštine Sjenica, zbog obilnih padavina i velikog broja reka i potoka koji su se izlili iz korita.

Novi Pazar iz istih razloga angažovao je dodatnu mehanizaciju i ljudstvo, saopšteno je iz te lokalne samouprave.

"Veliki broj vodotokova se izlio iz korita, došlo je do oštećenja putne infrastrukture, plavljenja stambenih, pomoćnih i poslovnih objekata", saopštio je Štab za vanredne situacije Sjenice.

Na području te opštine sinoć je za nepun sat palo oko 55 litara kiše po kvadratnom metru.

Štab za vanredne situacije Novog Pazara angažovaće dodatno ljudstvo i mehanizaciju za saniranje šteta posle obilnih kiša na području gradske uprave.

Tokom nevremena i obilne kiše izlivala se kanalizacija u Novom Pazaru, oštećeni su neki seoski putevi, u dve kuće u Prvomajskoj ulici je prodrla voda, a od udara groma izbio je požar u jednoj kući u Hercegovačkoj ulici, saopšteno je posle sednice Štaba.

"Ujutru će ekipe krenuti sa čišćenjem poplavljenih dvorišta", najavljeno je iz uprave Grada Novog Pazara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 117 idi na stranu