Vučić razgovarao sa bin Zajedom: Za nas je partnerstvo sa UAE od najvećeg značaja

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom UAE Njegovim visočanstvom šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom.

Izvor: B92

Petak, 09.06.2023.

15:55

Default images

"Srdačan, odličan razgovor sa prijateljem šeikom Mohamedom kojem sam zahvalio na pozivu da sa svetskim liderima učestvujem na konferenciji @cop28uaeofficial.

Ponovio sam da je za nas partnerstvo sa UAE od najvećeg značaja, ne samo zbog globalne reputacije, već i pažnje koju ova uticajna zemlja posvećuje odnosima sa Srbijom.

Upoznao sam šeika Mohameda sa najnovijim razvojem događaja na Kosovu i Metohiji i zahvalio mu na tome što je svojim ugledom u međunarodnim krugovima pomogao da dođe do smirivanja tenzija, kako bi se situacija vratila u okvire razgovora i dijaloga.

Razmenili smo mišljenja i o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa i saglasili da nastavimo zajednički da radimo na unapređenju ekonomskog i investicionog partnerstva Srbije i UAE", objavio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: