"Ako misli da će uvesti NATO u rat sa Srbijom..."

Priština -- Bivši ministar spoljnih poslova Skender Hiseni ocenio da je predsednica Vjosa Osmani trebalo da zatraži od premijera Aljbina Kurtija da odmah podnese ostavku.

Izvor: Kosovo online
Podeli
EPA-EFE/Toms Kalnins
EPA-EFE/Toms Kalnins

Kako je rekao, Osmani je to trebalo to da zatraži nakon Kurtijeve izjave o državnom sekretaru SAD Entoniju Blinkenu, u kojoj ga je nazvao naivnim.

"Prvo što bi naša 'nepostojeća' predsednica Vjosa Osmani trebalo da uradi, posle Kurtijeve izjave da je Blinken naivan, je da pozove premijera i zatraži od njega da podnese ostavku. Pozivanje na zvanične predstavnike Amerike ili EU, kao pojedinca, sledeća je najveća greška koja je napravljena. Kurti u suštini želi da igra ulogu apsolutnog suverena, a nema moć čak ni polusuverena. Ovo je loše čitanje njegove moći", naveo je Hiseni.

Upitan da li vidi racionalnost u postupcima aktuelne vlade u vezi sa akcijama na severu, Hiseni je naveo da je to lukavi pokušaj Kurtija da dovede NATO u sukob sa Srbijom.

"Pokušaj koji NATO može da pročita mnogo puta bolje od mene. Ako Aljbin Kurti misli da će uvesti NATO u rat sa Srbijom na severu, onda je 100 puta u krivu“, naglasio je Hiseni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 110 idi na stranu