Vjosa priznala: Pukla tikva?

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani je komentarisala neslaganja premijera Aljbina Kurtija sa međunarodnom zajednicom, posebno sa SAD-om.

Izvor: Kosovo online

Četvrtak, 08.06.2023.

08:47

Vjosa priznala: Pukla tikva?
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Ona je rekla da se ponekad dešava i da između prijatelja i članova porodice postoje nesuglasice, prenosi Albanijan post.

Osmani je istakla da ne postoje neslaganja sa međunarodnom zajednicom na polju evroatlantske integracije regiona, i da su saveznici Kosova razlog njegovog uspeh.

"Čak i među najboljim prijateljima, i među porodicom, ponekad imate nesuglasice. Tamo gde nemamo nesuglasica sa međunarodnom zajednicom jesu evroatlantske integracije regiona. Ne verujem da imamo nesuglasice sa međunarodnom zajednicom ni u našim zajedničkim naporima da ojačamo suverenitet, teritorijalni integritet kao i našu nezavisnost. U stvari, razlog zašto je Kosovo bilo uspešno, osim stabilnosti svog naroda, bio je i taj što smo imali saveznike na našoj strani", rekla je Osmani za Rojters.

Pročitajte još:

Kurti popušta?

Ipak je ultimatum? Rečeno mu je: Bićeš persona non grata, američka vojska se povlači...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: