Nevreme napravilo haos; Mesto u Srbiji u kom zima i dalje traje: "Apokalipsa na putu" FOTO

Jako nevreme praćeno krupnim i silovitom gradom pogodilo je teritoriju opštine Nova Varoš.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Za samo nekoliko minuta čitavo područje potpuno je obelelo, kao usred juna, a velika količina leda zadržala se i na magistralnom putu.

"Odjednom je počelo da sipa, grad veličina većeg lešnika. Prava apoklapisa na putu. Ja sam sa svojim vozilom uspeo nekako da nastavim put, ali nekoliko šlepera zaustavilo se sa strane jer nisu mogli da voze po takvom nevremenu", kaže za RINU vozač Ivan Pantić koji se zatekao na licu mesta.

Jak grad i obilna kiša u selima na ovom području napravili su ogromnu štetu i na poljoprivrednim usevima i putnoj infrastrukturi. Najviše pogođena mesta su Rutoši, Vraneša, Radojina, Burađa i Negbina.

Foto: RINA
Foto: RINA

"Duša me zabolela kada sam video kako lupa, lomilo je sve pred sobom. Molili smo se samo da nam ne slomi crep na kući. Uništena nam je letina i poljoprivredni usevi za ovu godinu. Šteta je ogromna", rekao je Bojan Vranić i novovaroškog sela Vraneša.

Nova Varoš je još samo jedna od opština u nizu koja je ovog juna pogođena nevremenom.

Za sada je zbog elementarnih nepogoda vanredna situacija proglašena na delovima teritorije Ivanjica, Lučani, Požega, Priboj i Užice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 117 idi na stranu