Spaseno više od 1.400 migranata kod Italije

Više od 1. 400 migranata spaseno je iz prenatrpanih plovila, uključujući jedrilicu, u četiri odvojene operacije u Sredozemnom moru kod južne Italije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.06.2023.

15:28

Spaseno više od 1.400 migranata kod Italije
EPA-EFE/ORIETTA SCARDINO

U saopštenju se navodi da je spasavanje počelo u ponedeljak kasno uveče i završeno jutros u Jonskom moru kod istočne obale Kalabrije, gde je jedan brod obalske straže preuzeo oko 590 migranata sa ribarskog čamca, a zatim je kasnije doveo oko 650 migranata sa drugog ribarskog broda.

Motorni čamac obalske straže i brod italijanske granične policije pritekli su u pomoć četvrtom brodu, spasivši 130 migranata. Kako navodi Rojters, vlasti nisu odmah objavile detalje o nacionalnosti putnika ili rutama kojima su se kretala migrantska plovila, ali u najvećem broju, čamci sa migrantima uočenim kod Jonskog mora krenuli su sa turske obale.

Ranije ove godine, čamac sa migrantima koji je plovio tom rutom udario je u sprud nedaleko od grada na plaži u Kalabriji, kada je najmanje 94 migranta poginulo, a 80 je preživelo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: