"Biće ovo kao Černobilj"

Profesor Maksim Kamenjeckij iz kijevskog Instituta za međunarodne odnose tvrdi da Ukrajina nema sposobnost da digne branu Kahovku u vazduh.

Izvor: index.hr

Sreda, 07.06.2023.

13:05

Tanjug/Russian-controlled administration of Kherson Region via AP

Govoreći o eksploziji na toj brani, koja se nalazi u hersonskoj oblasti, dodaje da su posledice ovog incidenta ogromne i da će se osećati godinama.

“Čekamo sada povećanje nivoa vode u Hersonu, ne samo s leve nego i s desne obale Dnjepra gde se voda digla 3-5 metara”, kazao je za on za zagrebački N1.

Istaka je da se “posledice ekološkog uticaja upoređuju sa otprilike posledicama Černobilja“.

On takođe navodi da Ukrajine nema veze s eksplozijom, niti ima mogućnosti za to. “Postoji 70 odsto verovatnoće da su Rusi to sami digli u vazduh, a 30 da je brana pukla sama od sebe jer je bila oštećena još od jeseni prošle godine.”

“To s čim se suočila Ukrajina može da se uporedi s razmerima Černobilja. Nismo mi budale pa da takve probleme pravimo sami sebi”, dodao je Kamenjenckij.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: