"Nije problem voda, nego Rusi"

Spasioci koji pokušavaju da evakuišu preostale stanovnike nakon što je u vazduh dignuta brana Kahovka, kažu da su pod artiljerisjkom vatrom Rusa.

Izvor: B92

Sreda, 07.06.2023.

08:26

Tanjug/AP Photo/Libkos

"Najveći problem trenutno nije voda, nego Rusi na drugoj strani jeke koji nas granatiraju", rekao je Andrju Negrih, koji koordiniše napore spasioca za američku humanitarnu organizaciju Global Empruvment Mišn.

Agencija Rojtewrs podseća da su sinoć njihovi novinari čuli četiri artiljerijska udara u blizini stambene četvrti iz koje su se civili evakuisali zbog poplava izazvanih rušenjem brane.

Proruski gradonačelnik obližnjeg grada Nove Kahovke, koji je pod ruskom okupacijom, rekao je da je nakon uništenja brane nestalo najmanje sedmoro ljudi, prenosi ruska režimska agencija Tass.

Za sada nije prijavljena nijedna smrt povezana s poplavom, ali savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi kaže da je poplava "verovatno pruzrokovala mnogo smrti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: